Начало » 2013 » Април » 18 » „Хитър Петър – любим приказен герой” – проект на петокласниците от ОУ „Любен Каравелов”
16:09
„Хитър Петър – любим приказен герой” – проект на петокласниците от ОУ „Любен Каравелов”

   С конкурса за най-добър разказвач на приказка за Хитър Петър приключиха дейностите по проекта, посветен на фолклорния герой, на учениците от паралелките на V клас в ОУ „Л. Каравелов”, гр. Попово. Различни екипи създаваха рисунки, презентации и съчинения. Хитър Петър е сред най-популярните персонажи и във връзка с изучаването на приказката „Търговецът” в часовете по литература, възникна идеята да се разкрие креативността на всички ученици, те да представят това, което най-много умеят, и да покажат знанията си за героя. Проявата „Хитър Петър – любим приказен герой” беше посветена на 2 април – Международен ден на детската книга и 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, и се реализира съвместно с училищната библиотека в лицето на нейния завеждащ г-жа Антоанета Антонова.
   Часът по литература на 11. 04. 2013 г. се превърна в съревнование и емоция за петокласниците. Стаята беше украсена с постери за Хитър Петър и за Деня на детската книга. Момчетата и момичетата бяха донесли своите книжки и четяха до последно избраните истории, които щяха да представят. Първоначално председателят на журито г-жа А. Антонова избра свои помощници. След това представи регламента на състезанието. И то започна. Децата разказваха, журито оценяваше, резултатите се записваха на дъската. Някои изпълнения бяха толкова добри, че заслужиха бурни аплодисменти и нескрито възхищение. Всички се стараеха да разкажат различна приказка и да я представят артистично. След края на конкурса събралите най-много точки получиха грамота „Най-добър разказвач на приказка за Хитър Петър”. С грамоти бяха наградени и авторите на най-добрите рисунки, съчинения и презентации за любимия приказен герой.
   Така с реализираната проектна идея се получи един различен час по литература, където всеки млад човек можеше да бъде едновременно артист, публика, жури.

Елена Николова
старши учител по БЕЛ
Прикачени: Изображение 1
Категория: ИИД | Преглеждания: 1434 | Добавено от: БЕЛТГ | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: